Joobetunnustega psühhiaater läks Paide haigla ravijuhile kallale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhiaater Vahur Kuperjanov avaldamas toetust õpetajate streigile.
Psühhiaater Vahur Kuperjanov avaldamas toetust õpetajate streigile. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järvamaa haiglas töötav psühhiaater Vahur Kuperjanov trikitab jälle: ta ilmus tööle joobnud olekus, ründas haigla ravijuhti, kohale kutsutud politseinike eest jõudis ta majast lahkuda ega ole siiani ennast näole andnud.

Möödunud aasta märtsis talutati Järvamaa haiglas töötav psühhiaater Vahur Kuperjanov kahe politseiniku vahel majast välja. Ka siis olid tal koordinatsioonihäired ja joobe tunnused. Kuperjanov osutas politseinikele vastupanu, kui nood teda majast välja viisid.
Möödunud kolmapäeval ilmus Kuperjanov taaskord tööle joobnud olekus. Järvamaa haigla ravijuht Tiiu Aule täpsustas, et Kuperjanovil esinesid tasakaaluhäired ja ta käitus ebaadekvaatselt. «Vastavalt haigla töösisekorra reeglistikule ei saa sellises seisundis arst võtta vastu haigeid,» ütles ta.
Ravijuht Aule ja personalijuht-juhiabi Merle Kurema soovitasid Kuperjanovil töölt lahkuda. «Tohtril oli raskusi arvuti käsitsemisega, ta ei märganud enne lahkumist võtta kapist üleriideid,» lausus Aule.
Kabinetist väljudes muutus doktor Kuperjanov füüsiliselt vägivaldseks ja läks Tiiu Aulele kätega kallale. Seejärel kutsusid Aule ja Kurema politsei, kuid Kuperjanov jõudis enne korravalvurite saabumist majast lahkuda.  Ta lahkus haigla B-korpusest galerii kaudu ja väljus A-korpuse esiuksest.
Juhtumi kohta on tehtud avaldus politseile.
Aule märkis, et ka on psühhiaatri kabineti ukselukk ära vahetatud, sest eelmise luku võti oli Kuperjanovi käes ja tal polnud seda kaasas. Aule ütlust mööda väitnud Kuperjanov, et see jäi tal teise jope taskusse.
Alates eilsest on doktor Vahur Kuperjanov töövõimetuslehel, oma tööandjale saatis ta e-kirja, kus selgitas, et tal on kõrge kehatemperatuuri tõus.
Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ei soovinud teemat väga kommenteerida, sest Kuperjanov on töövõimetuslehel ja ta pole saanud temaga vahejuhtumist rääkida. «Arvati küll, et ta oli joobes, aga keegi pole tema joovet kuidagi mõõtnud, objektiivseid näitajaid ei ole,» selgitas ta.
Müürsepp soovis jääda taktitundeliseks, sest puuduvad tõendid psühhiaatri joobes oleku kohta ning tasakaaluhäireid võib tekkida ka mõne haigusliku seisundi tõttu.
Vahur Kuperjanoviga ei õnnestunud Järva Teatajale ühendust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles