Türilased tahavad linnale oma sümboolikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. jaanuaril 2006 alustas tööd uus Türi vallavalitsus, hommikul kell 8 langetati vallavalitsuse ees Türi linna, Türi, Kabala ja Oisu valla lipud ja heisati uus Türi valla lipp.
2. jaanuaril 2006 alustas tööd uus Türi vallavalitsus, hommikul kell 8 langetati vallavalitsuse ees Türi linna, Türi, Kabala ja Oisu valla lipud ja heisati uus Türi valla lipp. Foto: Türi vallavalitsus

Türi vallavalitsus algatas eilsel istungil menetluse Türi linnale oma vapi kasutuselevõtmiseks.


Vallasekretär Lii Laanemets ütles, et algatus selleks tuli volikogult. «Türi linn kuulub kultuurilinnade võrgustikku ja on kevadpealinn, aga kasutab enda tutvustamiseks valla sümboolikat,» selgitas ta. «Volikogu avaldas tahet, et kui linn tahab oma üritustel kasutusele võtta oma sümboolika, siis võiks see olla lubatud.»
Türi linna endine vapp kaotas kehtivuse Türi suurvalla loomisega ja seda ei ole üle viie aasta kasutatud. Kui vallavalitsus otsustab selle taas kasutusele võtta, aitaks see reklaamida Türi linna üritusi ja seda saaks kasutada linna meenetel, kutsetel, kaartidel ja ürituste piletitel.
«Ametlikus asjaajamises kehtiks endiselt valla lipp ja vapp, aga kultuuriüritustel võiks kasutada linna vappi, et tugevdada kogukonnasisest identiteeti,» lisas Laanemets.
Türi linna vapi kilbi poolitab diagonaalis vasakult ülanurgast lähtuv hõbedane varras. Kilbi ülemisel
sinisel väljal on hõbedane täpp ning selle ümber laienevate raadiustega neli hõbedast ringjoont.
Alumisel punasel väljal on kuldne õunapuuoks.
Türi linna vapi kavand on avalikustatud valla veebilehel ja seda tutvustab ka 28. detsembri Türi rahvaleht. Ettepanekuid Türi linna sümboolika kehtestamise ja vapi kavandi kohta võib esitada 5. jaanuarini 2011 aadressil vallavalitsus@tyri.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles