„Sooja õhu“ müük toob Järvamaale raha

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Riigikogu liige Tõnis Kõiv kirjutab oma blogis, et Eesti Vabariigi Valitsus müüb Kyoto protokolli kohaselt lubatud heitkoguste ühikuid ning tänasel istungil otsustati teha järjekorde tehing, kust saab kasu ka Järvamaa.

Vabariigi Valitsus otsustas täna anda keskkonnaminister Jaanus Tamkivile volitused Marubeni Corporationiga lepingu sõlmimiseks. Leppe sisuks on Kyoto protokolli kohaste lubatud heitkoguste ühikutega kauplemine ehk nn „sooja õhu“ müük.


Ministeeriumite poolt on ette valmistatud kokku 65 objekti, kuhu kokkuleppe allkirjastamise järel energiasäästu suurendamiseks investeeringud tehakse. Järvamaalt on nimekirjas alljärgnevad objektid: Ahula Rahvamaja, Järvamaa Haigla, Koeru Ambulatoorium-apteek ja Türi-Alliku lasteaed.


Investeering tehakse Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi poolt ning ei kohalik omavalitsus ega haigla ei pea lisama mingit omafinantseeringut.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles