Kümnest tuhandest paidelasest pole mõtet unistada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kaks aastat tagasi korraldas Paide linnavalitsus kampaania, kus lubas 10 000. linlasele omanimelist tänavat, aga loetud päevad tagasi kukkus elanike arv alla 9000 piiri.

Ülemöödunud aasta septembris tehtud kampaania käigus ennast Paide kodanikuks registreerinud inimesed said linna sümboolikaga kingituse. Peaauhinnaks oli välja pandud lausa omanimeline tänav – see au pidi osaks saama 10 000. paidelasele.

Nüüd on selge, et auhind jääbki välja andmata ja linn võib võtta uue eesmärgi – jõuda taas 9000. elanikuni.
Rahvastikuregistri 1. detsembri andmetel elab Paides 8998 inimest.


Paide linnapea Kersti Sarapuu ei uskunud, et Paide elanike hulk veel kunagi 10 000 piiri ületab, sest elanikkond väheneb kogu riigis, eriti tugevalt maapiirkondades.
Sarapuu on täheldanud, et kui varem läksid inimesed siit pealinna ja sealsetesse lähivaldadesse, siis nüüd minnakse tööle juba välismaale. «Inimesed ei lähe üksnes Soome, vaid ka koguni Austraaliasse,» lisas ta.


Sarapuu ütles, et kuigi Paidest kolivad inimesed pealinna ja välismaale, on neid linna elama tulnud väiksematest omavalitsustest. «Eks kõige rohkem kannatavadki väiksemad omavalitsused,» lisas ta.
Elukohavahetuse puhul on Sarapuu selgitusel lisaks töökohale oluline teenuste kättesaadavus. «See on ikka väga tähtis, et maal ei suletaks poode, kuidas pääseb arsti juurde ja milline on bussiühendus», lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles