Enamik maakoolide õpilasi täna kooli ei jõudnud

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Koeru keskkooli direktor Tiit Kalda sõnas, et täna õppetööd ei ole. «Hommikul küll tuli paarkümmend koolimajale lähemal elavat õpilast, kuid nemad saatsime koju tagasi, sest pole mõtet õppetööd läbi viia, kui üle paarsaja õpilase ja ka kaugemal elavad õpetajad ei saa lumehangede tõttu kooli sõita,» lausus ta.

Kalda märkis, et tahtis sõita Tartusse, kuid et auto jäi juba mõnekümne meetri kaugusel koolimajast lumme kinni, loobus ta sellest plaanist.
Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Sirje Pehk oli kella üheksa ajal alles kodus lumevangis ja kaevas autot hangest välja, kuid õppealajuhataja oli talle teada andnud, et 205 õpilasest on kooli jõudnud 82.

Aravetel oli 167 õpilasest koolis 37. Direktor Andy Tilk ütles, et hommikul sõitis vaid üks koolibuss. Õpilased jagunesid rühmadesse ja teevad rühmatööd. «Teeme sellise kergema õppepäeva,» lisas ta.
Laupa põhikoolis oli hommikul kohal 84 õpilasest 30. Kooli juht Kaarel Aluoja sõnas, et lapsi on päris palju seetõttu, et Paide–Türi–Laupa buss sõitis ja suur hulk õpilasi elab Säreveres. «Ja buss oli täitsa graafikus, suur tee on nii palju lahti,» lisas ta.

Küll ei jõudnud tööle kooli kokk. Aluoja sõnas, et seetõttu teevad nad lühema päeva ja koolibuss viib lapsed koju varem.
Albu koolist öeldi, et tundidesse on jõudnud ligi kolmandik lastest.
Roosna-Alliku põhikooli direktor Daina Pärt andis teada, et koolibuss täna ei sõitnud ja Viisu lapsed pole seega kooli jõudnud. Koolis on 42 õpilast ehk ligi pooled. «Oleme teinud lühendatud tunnid, sest ka kõik õpetajad pole tööle tulnud,» lausus ta.

Kabala põhikooli direktor Aili Roosa sõnas, et koolis 39 õpilsest 17. «Toit on pajas valmimas, ruumid on soojad, elekter on olemas,» sõnas ta.
Imavere kooli direktor Raivo Tamm lausus, et hommikuks polnud ligi pooled õpilastest tundidesse jõudnud.
Tamme selgitusel said koolibussid suurematel teedel sõita, kuid väiksemad teed olid läbimatud.
«Tunniplaan tuli tänaseks ümber teha, sest ka osa õpetajaid on jäänud lumevangi,» lausus ta. «Rohkem kahju pole torm koolile põhjustanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles