Lapsed lustisid lumeta talimängudel

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väätsal peetud lasteaialaste talimängudel oli lumi vatiinist, vildist, poroloonist, kummist, isegi plekist ja plastikust ning lusti jagus kõigile.

Väätsa lasteaias korraldatud maakonna lasteaedade talimängudel võisteldi ilmataadi kiuste ikkagi talialadel. Küll siseruumides, kuid kõik kavandatud talialad sai Väätsa lasteaia liikumisõpetaja Tiiu Vellama sõnutsi edukalt läbiviidud. «Lumememme meisterdasid lapsed näiteks plastmassist purgikaantest ja väga edukalt.  Kõik, mis lumememme juurde käib, nööbid ja porgandist nina, kõik oli olemas.  Nagu päris lumememm, ainult mitte ainult lumest,» sõnas ta.

Ühest kohast teise ajasid lapsed kepiga vatiinist lumepalle ja suusatamine käis papptaldrikute abil. Vellama  sõnas, et ära ei jäänud ka kelgutamine, mida tehti edukalt vilditükil. Mägi tuli küll ette kujutada, kuid sellega said lapsed edukalt hakkama.  «Mõnel oli oma keha jõul tekitatud hoog ühest punktist teise liikudes kohe õige suur,» ütles Vellama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles