Kuidas valmistuvad Eek, Raha ja Kroon euro tulekuks?

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht

Peeter Eek
keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja

Ei kuidagi eriliselt, see lihtsalt tuleb nagu kevad või talv. Ma ei näegi ühtegi põhjust, et peaks midagi tegema. Raha ju vahetub kontol ja lihtsalt teatud kuupäeval annab rahaautomaat soovi korral sularahana eurosid. Maksan poes selle rahaga, mis mul on, ja enamasti maksan poes nagunii kaardiga. Seega ei muuda euro tulek absoluutselt midagi.
Ma pean piisavalt palju reisima ja mul on eurosid rahakotis nagunii, vähemalt sularahas, müntidega tuleb harjuda, aga ma ei näe seda küll mingi erilise probleemina. Üldiselt mulle mündid ei meeldi ja üritan neid kasutada nii vähe kui võimalik.
Arvan, et eurole üleminekust on nii palju räägitud, et positiivsed kui ka negatiivsed küljed on välja toodud ja kui otsus on tehtud, siis pole mõtet kogu aeg hädaldada.
 
Riho Raha
Paide valla konstaabel

Ostsin kolm euromüntide stardikomplekti,  omale ja jõulukingitusteks, aga muudmoodi polegi valmistunud. Kroonikampaaniast pole osa võtnud, sest nii palju münte käes pole, kroone eurodeks vahetama ka ei lähe, sest raha on pangakontol ja vahetub automaatselt.
Eesti rahast midagi jätan kindlasti mälestuseks, vähemalt ühe igast mündist. Seda, kas ka paberraha mälestuseks jätta, pole veel mõelnud.

Kalle Kroon
ajaloolane

Mina seda krooni taga nutma ei jää. Nagu Eesti kroonid tulid, läks minul elujärg halvemaks ja pole praeguseni kiita. Loodan, et eurodega läheb paremini.
Ma ei jäta neid kroone endale ka mälestuseks ja kui aus olla, siis ega ole jättagi. Olen Rootsis tööl käinud ja plaanin sinna praegugi tagasi minna. Rootsi kroon on tugev raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles