Õunapuud kutsusid perenaist nagu meri Sipsikut

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Ambla vallas asuva Rebase talu perenaine Piia Tiigemäe tunnistas, et ta ei suutnud neil kevadehõngulistel ilmadel enam kiusatusele vastu panna ja kuulutas nii kevadtööde hooaja õunaaias avatuks.

Ambla vallas Rebase talus õunakasvatusega tegelev  Piia Tiigemäe sõnas, et õunapuude kutse neil nullkraadi lähedastel ilmadel oli kohe nii tugev nagu Sipsikul mere kutse. „Ma ei suutnud kiusatusele vastu panna ja läksin juba eelmisel nädalal oksakääridega õunaaeda,“ tunnistas ta.

Tiigemäe lisas, et nii algasid nende aias kevadtööd  17. Veebruaril, mis on varem kui eelmisel aastal.  Tasa ja targu toimetades on viiendik õunaaia puudest juba esimese hoolduse saanud. „Järgmsiel nädalal lubab külma ja kui õues külmakraade viis ja rohkem, siis enam õunapuid lõigata ju ei saagi,“ lisas ta.  Hea ilm lõikamiseks on kerge sula ja sadetemeteta ilm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles