Tee äärde valmis 600 lumememme

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kerkis Reopalu Väätsa maantee äärde üle 600 lumekuju, üks kaunim kui teine ja nende vaatamiseks vurab sel viie kilomeetrisel teelõigul enam autosid kui kunagi varem.

Mõte kergliiklustee ja sõidutee äärne viie kilomeetrine teelõik Reopalust Väätsale lumememmdega ääristada käis välja Väätsa vallavanem Lauri Läänemets. Tema soovis neid seal näha lausa 1500. „Et esimesel korral tuli rahvast välja sedavõrd palju ja kokku ehitati üle 600 lumekuju, üks kaunim kui teine, on väga hea tulemus,“ kinnitas Maarja Ahveldt, üks lumememmede ehituse korraldamise 15liikmelisest korraldusmeeskonnast.

Enamus ehitajateks olid Ahveldti teada seltskonnad ja perekonnad Väätsalt, kuid spetsiaaliselt üleskutse peale sõideti lumememmesid tegema ka Tallinnast ja Otepäält. „Paljudel oli kohe prinditud pildid ja mitmed vahendid kaasas, et teha just soovitud lumekuju,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles