Abilinnapea Sapp kirjutas avaliku vabanduse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Sapp
Piret Sapp Foto: Anu Ansberg

Eile hilisõhtul saatis Paide abilinnapea Piret Sapp avaliku vabanduse, kus selgitab, miks ta eelmisel nädalal alaealistele alkoholi jagas ja kinnitab, et teeb juhtunust omad järeldused.

Head kaaslinlased,
Eelmisel reedel rajasime koos linnarahvaga Paide keskväljakule lumelinna. Olen selle eest tänulik osalenud võistkondadele ning linnarahvale, kes lumelinna uudistamas käis ning ehitajatele kaasa elas.


Paraku varjutas heade kavatsustega korraldatavat ettevõtmist kingikott, mille igale võistkonnale tänutäheks jagasin. Olin ettevõtmise eesvedajana andnud korralduse osta tänutäheks igale võistkonnale jõuluajale sobilikku glögi.


Tunnistan ausalt ja avalikult, et ei täpsustanud kingitust ostvale ametnikule, millist glögi (alkoholiga või alkoholivaba) ma kingitusena näha soovisin. Ka lumelinna ehitamise päeval ei pööranud ma tähelepanu sellele, kas tänupaki sees oli alkoholi sisaldav või alkoholivaba glögi. Rassisin ise lumelinna teha, juhendasin väiksemaid, korraldasin toitlustust – andsin endast tõesti maksimumi Paide linna inimeste hüvanguks.


Vabandan kogu linnarahva, eriti aga Paide Gümnaasiumi ja Ühisgümnaasiumi õpilaste, lapsevanemate ja õpetajate ees, et selline tõsine möödalaskmine minu poolt juhtus. Kuna korralduse eestvedaja olin mina isiklikult, siis pean seda tõsiseks enda poolseks möödalaskmiseks. Ma ei pea õigeks alkoholi tarvitamist noorte hulgas.


Tegijal juhtub ei ole selle loo osas tõesti vabandus. Luban, et edaspidi võtan endale ettevõtmise organiseerimisega seotud ülesandeid pigem vähem, kui rohkem ning mõtlen ja kontrollin iga detaili peensusteni läbi.
Kaunist jõuluaega soovides,
Piret Sapp
abilinnapea

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles