Paides algas spaaehitus

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paidesse kerkiva Wittenstein Spa ehitus algas eelmisel nädalal sisemiste lammutustega endises Jaani poes ning vee- ja kanalisatsioonitorustiku rajamisega.
Paidesse kerkiva Wittenstein Spa ehitus algas eelmisel nädalal sisemiste lammutustega endises Jaani poes ning vee- ja kanalisatsioonitorustiku rajamisega. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide südalinnas käivad kaevetööd annavad märku sellest, et alanud on Wittenstein Spa ehitus. Spaa koos saunakompleksiga peaks valmima aasta lõpuks.

Eelmise nädala lõpul võis märgata askeldamist endises Jaani poes ja Nelja Kuninga hotelli taguses hoovis tegi kopp kaevetöid. See andis märku sellest, et Kingstor Varad Grupp on alustanud ehitustöid Witten­stein Spa rajamiseks.

Ettevõtte üks omanikest, Kersti Sarapuu, kinnitas, et ettevalmistused on tõepoolest alanud. «Sisemised lammutused on tehtud, praegu käib vee- ja kanalisatsioonitorustiku paigaldus,» täpsustas ta.

Selleks et maapind ehitajatele ja omanikele suuri üllatusi ei pakuks, on tehtud ka geodeetilised uuringud. Kuigi ehitusluba on ettevõttel käes, läheb suuremate töödega veel veidi aega, sest põhiprojekt, kus on kirjas kandevõimed, on alles viimistlemisel. «Kui põhiprojekt on valmis, saab alustada ka vundamendiga,» märkis Sarapuu.

Krundile jäävast endisest Jaani poest on rahva soovil ja Paide vanalinna komponentide säilitamist silmas pidades alles seinad ja ka mantelkorstnaga ahi, projekti järgi tuleb sinna pubi, kus toitlustatakse ka hotellikülalisi, hotelli praegune restoran on kavas ümber ehitada konverentsiruumiks. «Pubi avatakse koos spaa ja uuenenud hotelliga,» on Sarapuu öelnud.

Kunagise palkidest aida saatus on veel lahtine, kuid ühe variandi järgi võib sellest saada ajakeskuse suvekohvik Tallinna tänavas. Sihtasutuse Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseum juhatuse liige Ants Hiiemaa täpsustas, et linnaarhitektiga läbirääkimised hoone sobivuse ja veo üle käivad, seetõttu selgust veel pole. «Esialgu jääb maja lahtivõetuna ootele, suvekohviku avame Tallinna tänavas Wabalinna maja kõrval asuval õuealal siis, kui  meie keskus seal valmis saab,» selgitas ta.

Samuti loodab Hiiemaa, et aasta lõpus valmiv spaa kasvatab ka ajakeskuse ja Järvamaa muuseumi külastajate hulka. «Spaa on kindlasti argument, et veeta Paides öö või rohkemgi. See on kasulik ka teistele turismiettevõtjatele,» ütles ta.

Nelja Kuninga hotellile lisaväärtust andma mõeldud sauna- ja basseiniala on omanike ettekujutust mööda väike hubane lõõgastuskeskus. Sisesaalis asuvad aroomi- ja soolasaun ning Soome saun. Sarapuu lubas, et saun on ka meeste ja naiste pesuruumis ning üks katuseterrassil koos mullivanniga.

Sarapuu on varem öelnud, et kompleksi ehitusele kulub üle miljoni euro. Selleks et spaa ja pubi ehitus sujuks, on tööle võetud projektijuht Ahti Väin. Kersti Sarapuu teada on tööd praegu graafikus, mis tähendab, et esialgne soov avada kogu kompleks 1. detsembril 2016 on üsna tõenäoline.

Seega on täiesti võimalik, et hetkel, kui taevas lööb  aastavahetuse ilutulestikust heledaks, astub osa inimesi välja Wittenstein Spa katuseterrassi saunast, libistab end mullivanni ja naudib seal koos kihiseva vahujoogiga 2017. aasta esimesi minuteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles