Lapsed treenivad tilkuva ja pudeneva laega saalis (1)

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lappidega märjemate kohtade kuivatamine on osa Katrin Kaasiku treeneritööst. Vähemasti suure saju ja sula korral.
Lappidega märjemate kohtade kuivatamine on osa Katrin Kaasiku treeneritööst. Vähemasti suure saju ja sula korral. Foto: Dmitri Kotjuh

Tsilk-tsolk, tsilk-tsolk kostab mitmehäälselt Paide võimlast. See on kolmest kohast laest tilkuv vesi. Kolmandat päeva järjest on põrand laekrohvist valge.

Väiksed võimlejad ja batuudihüppajad on mõlemaga harjunud. «Kuigi suuremad lapsed oskavad end ohu eest hoida, siis päris normaalne see muidugi ei ole,» ütleb Paide võimlemiskooli batuuditreener Katrin Kaasik.

Pärastlõunaste treeningute alguses luitunud lappi märjema koha peale sättideski püüab Kaasik leida selles huumoriväärset.

Koristaja on hommikul tühjendanud öö jooksul triiki täis tilkunud kollase kolmeliitrise väsinud ilmega kausi. Naistepäeva lumesajust on möödas rohkem kui 48 tundi, kuid sellegipoolest tilgub laest vett edasi. Võimla tagumises vasakpoolses nurgas on põrandalauad hallitanud. Põrand õõtsub.

Kolmapäeval hakkas läbi sadama ka sissepääsu juures olev vasakpoolne nurk, kus on rulli keeratud võimlejate vaibad. Neil on nüüd inetud suured veelaigud. Võimlejate treener Piret Tuiken ja Katrin Kaasik ütlevad, et hallituse vältimiseks tuleb vaibad lahti rullida ja neil korralikult kuivada lasta.

Katrin Kaasik on mures lasteaialaste pärast, kes samuti treeningutel käivad, sest vaatamata keelule ja rääkimisele kipuvad neil ikkagi sokid märjaks saama ning jooksutiirud viivad vägisi Kaasiku meelest kõige ohtlikuma koha alla, kus nad võivad kukkuda. Rääkimata pähe sadavatest krohvitükkidest. «Kõige nooremad on kaheaastased,» täpsustab ta.

Kaasiku ütlust mööda pole võimla läbi jooksev katus midagi uut, probleem oli teada juba kümmekond aastat tagasi, kui ta poeg Kert võrkpallitrennis käima hakkas. Samas saalis treenib tütar Krete, kes on omavanuste seas batuudihüpetes Eesti meister.

Lappide kuivaks väänamine on saanud Katrin Kaasiku ja Piret Tuikeni igapäevatöö osaks. «Eks see ole hind, mis tuleb niinimetatud privaatsaali eest maksta,» ütleb Kaasik muiates. Ta loodab, et vihma ei saja 9. ja 10. aprillil, kui Paide lahtiste meistrivõistluste ajal on võimlas ligi 120 batuudihüppajat üle Eesti.

Kaasik täpsustab, et võimlejate ja batuudihüppajate kõrval kasutavad saali iga päev ka meesvõrkpallurid. Paide võimlat haldab sihtasutus Paide spordi- ja tervisekeskus. Sihtasutuse nõukogu esimees Janno Viilup ütles, et tema kõrvu jõuab teave sajuvett läbi laskvast katusest ja võimla nii kehvast seisust esimest korda. «Tean, et võimla on halvas seisus, aga sellistest puudustest ma teadlik polnud,» sõnab ta.

Kuigi katusele kiiret lahendust Viilupi teada ei ole, tuleb lahendus leida ning võimla kinnipanek seda kindlasti pole. «Lapsed peavad ju trenni tegema,» lisab ta. Viilup lubas esimesel võimalusel minna olukorraga tutvuma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles