Paide kiriku ennistus saab jätkuda

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alles pärast seda, kui sademeveed ja niiskus ei pääse enam Paide kiriku seinu rikkuma, võivad alata välis- ja siseviimistlustööd, mille käigus asendub praegune roosa välisvärv valgega.
Alles pärast seda, kui sademeveed ja niiskus ei pääse enam Paide kiriku seinu rikkuma, võivad alata välis- ja siseviimistlustööd, mille käigus asendub praegune roosa välisvärv valgega. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide Püha Risti kiriku ennistustööd on jõudnud järku, kus sademevee ärajuhtimis- ja kogumistööde järel on võimalik alustada sise- ja välisviimistlust, milleks valmis äsja ka projekt.

Paide Püha Risti kiriku juhatuse liikmel ja investeeringute juhil Andres Jalakul on heameel, et arhitekt Niina Mäger (viimane töö oli Tallinna Jaani kiriku ennistustööde projekt – toim) jõudis sise- ja välisviimistluse remondi-restaureerimise põhiprojekti valmis vahetult enne jõule.
«Enne üle-eelmisi jõule sai kirik soojaks, eelmisel aastal uue tornikiivri ja kuldkupli, nüüd valmis viimistlustööde projekt, mis ei lase inimestel tekkida mõtet, et tööd on toppama jäänud – seda mitte,» lausus ta. «Projekti olemasolu võimaldab hakata rahastusvõimalusi otsima.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles