Suurkujude silmad jälgivad Mäos möödasõitjaid

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kunstnik Siim-Tanel Annus püstitas Mäosse hiiglasliku maaliinstallatsiooni «Eesti inimesed», mis kujutab endast Eesti krooni rahatähtedel olevaid portreid.

«Päeval ja öösel jälgivad möödasõitjaid eesti kultuuri suurkujude silmad. Jälgivad kuhu meie sõidame ja kuhu läheb Eesti,» lausus Annus.
Annus selgitas, et koha valikul oli tähtis, et näitus asetseks keset Eestit nii-öelda Eestimaa südames. «Põld, millel eksponeerin maale, viitab kultuuri maalähedusele. Olid ju rahadel kujutatud rahvusliku liikumise tegelased ja teised kultuuriinimesed lähedalt seotud maaeluga,» selgitas ta.
Annus märkis, et näitus on hüvastijätt krooniga. «Kuu aja jooksul läbivad Mäo risti kümned tuhanded inimesed. Inimesed, tänu kelle usule Eesti kroonist sai konverteeritav valuuta ja kelle tööga ehitati üles uus riik. Nemad vääriksid tagasivaadet ja meenutust meie lähiajaloole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles