Päästeamet hoiatab lume ja tuisu eest

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht

Jõulupühade ajal on kogu Eestis tihe lumesadu ja tuisk, päästeamet soovitab võimalusel vältida liiklemist kõrvalteedel, pikemateks sõitudeks tuleks varuda aega ja võtta autosse piisavalt kütust.


Tihe lumesadu levib reedel ja laupäeval üle Eesti, lumikatte paksus võib ulatuda 20-30 sentimeetrini. Seetõttu tuleks võimalusel vältida autoga liikumist, eriti kõrvalteedel. Kui sõitmine on siiski vajalik, tuleb varuda autosse piisavalt kütust, võtta kaasa laetud mobiiltelefon ja lumelabidas.
Sadu kestab terve pühade aegse nädalavahetuse, seetõttu tuleks kõrvalistes kohtades arvestada liiklemistakistustega ja varuda koju ka piisavalt toitu.

Samuti tuleks üksikutes kohtades elavatel inimestel hoida lahti maja juurde viivad teed, et võimaldada juurdepääs pääste- ja kiirabiautodele. Teeolude tõttu võib viibida päästekutsete teenindamine kaugemates piirkondades.

Olukorrast teedel saab infot maateeameti telefonil 1510. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles