Pussitamises kahtlustatav kohtu ees: see oli enesekaitse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna seisis Paide kohtumaja kohtuniku ees 20aastane Freddy. Noormeest on põhjust kahtlustada pühapäeva hommikul Paides toimunud pussitamises, mille tagajärjel kaotas inimene elu.

Freddy oli kohtus napisõnaline, kuid süüdi ennast ei tunnistanud, lausus vaid, et tegemist oli enesekaitsega. Prokurör Merike Lugna palus kohtul Freddy vahistada samal ajal kui advokaat soovis, et Freddy pääseks vabadusse piiranguga mitte elukohast lahkuda.

Lugna avalikustas kohtus, et Freddy verest leiti eile nii alkoholi kui ka narkootiliste ainete jälgi.

Arvestades teo raskust ja kahtlustatava varasemat käitumist taotles prokurör täna kahtlustava vahistamist eeluurimise ajaks. Pärnu maakohus rahuldas prokuröri taotluse.

Möödunud aasta veebruaris vabastati Freddy ennetähtaegselt vanglast. Antud kohtumääruses seisab, et Freddy on kriminaalkorras karistatud kahel korral ning vanglas viibis ta esimest korda.

Varasemalt on teda karistatud varavastaste kuritegude eest, millele hiljem on lisandunud vägivald. Enne vangistust oli isik määratud kriminaalhooldusele, kuid sooritas katseajal uued kuriteod. Väärteokorras on teda karistatud 14-l korral. 

Kohtumääruses seisab, et Freddyl on probleeme alkoholiga, sest alkoholi mõju all muutub ta vägivaldseks. Varasemad kuriteod on toime pandud alkoholijoobes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles