Talupere õpetab taas õunapuulõikust

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunapuude lõikamise õppepäev Ambla valla Rebase talus
Õunapuude lõikamise õppepäev Ambla valla Rebase talus Foto: Piia Tiigemäe

Pühapäeval õpetab Ambla vallas elav pererahvas, kuidas kujundada noori, hooldada kandeeas ja mida ette võtta vanade õunapuudega.

Ambla vallas Rebase talus õunapuude kasvatusega tegelevad Piia ja Meelis Tiigemäe kutsuvad taas huvilisi praktilisele õppepäevale, sest jätkuvalt riivavad nende silmi koduaiad, kus õunapuud kasvavad kuidas jumal juhatab. Piia Tiigemäe tunnistas, et tal on korratult kasvavaid või halvasti lõigatud õunapuid kohe valus vaadata. «Nii püüamegi õunapuude lõikuse käigus anda edasi põhitõed, kuidas kujundada noori õunapuid, kuidas hooldada kandeeas puid ja mida ette võtta vanade puudega,» täpsustas ta.

Meelis Tiigemäe lisas, et teada saab, millal ja kuidas lõigata, millised on levinumad vead ning millisel viisil ravida puid ja kuidas ei tohiks lõigata. Soovijad saavad proovida ka praktilisi võtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles