Linnadesse tekivad avastusrajad

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matk. Pilt on illustratiivne.
Matk. Pilt on illustratiivne. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Keskkonnaamet koos Järvamaa tervisenõukoguga kutsub aprillis ehk südamekuul kooliõpilasi ja ka kõiki teisi huvilisi avastusradadele.

Rahvusvahelise õuesõppepäeva tähistamiseks on igas maakonnas 11.-17. aprillil avatud vähemalt üks rada, mis on läbitav nutiseadme abil.

Raja pikkus on ligikaudu 6 km. Rajal on vähemalt 15 kontrollpunkti, kus osalejatel on võimalik end proovile panna, märgata või saada teada midagi uut läheduses paiknevate loodus- ja kultuuriobjektide kohta.

Järvamaa avastusrajad asuvad Paides ja Türil. Paide raja alguspunkt on kultuurikeskuse juures parkimisplatsil ning Türi raja alguspunkt põhikooli suure maja ja kiriku vahel pargis.

Raja läbimiseks tuleb end registreerida mängijana mängukeskkonna veebilehel www.avastusrada.ee . Samas on leitav ka kasutusjuhend, kust keskkonna kohta täpsemat infot leiab.

Keskkonnaameti keskkonnahariduse peaspetsialist Piret Eensoo soovitas klassidel, kollektiividel või sõpruskondadel, kus on rohkem osalejaid, õpetajal või koordinaatoril registreerida korraga suurem hulk mängijaid ühe mänguna. «Juhised selleks on Avastusraja lehel olemas, õpetajatele mõeldud detailsemad juhendid saadetakse koolidesse ning avaldatakse keskkonnaameti kodulehel,» täpsustas ta.

Registreerumisel saadetakse mängija, kelleks võib olla ka kuni kolmeliikmeline meeskond e-posti aadressile link, mille avamisel nutitelefonis või tahvelarvutis kuvatakse kaart kontrollpunktidega. «Igas punktis on mõni küsimus või ülesanne, mis avaneb, kui olete jõudnud rajal punktile lähedale, » rääkis Eensoo. Osa küsimusi on   lisanud Tallinna Ülikooli teadlased.

Eensoo märkis, et aprillikuu lõpus loositakse nende osalejate vahel, kes on läbinud rajal vähemalt 10 kontrollpunkti ja küsimusele õigesti vastanud välja ka mõned väikesed auhinnad. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles