Kits muutis viiendat Nelja Kuninga retke

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viiendat Nelja Kuninga retke Padiselt  Paidesse jäävad kõik poolsada jalgratturit meenutama ühe valge kitse tõttu, kelle pärast tuli helistada lausa politseisse.

Poolsada eelmisel reedel Padiselt Paide kulgevale kahepäevasele rattaretkele startinut poleks korraldusmeeskonda kuuluva Elo Öösalu ütlust mööda osanud  eales arvata, et üks nendega ootamatult liitunud kits võib sedavõrd meelde jääda. «Varbolast liitus meiega valge kodukits. Nii sõbralik ja seltsiv nagu koerake, jooksis meiega kaasa oma kolm kilomeetrit,» lausus ta.

Retkelistel oli algul lõbus, kuid mida kilomeeter edasi, seda enam hakkasid nad muret tundma. «Lõpuks helistasime politseisse, et üks kodukits järgneb siin truult meile ja on tulnud nii kodunt juba väga kaugele. Lõpuks oli talle meie sõidutempo ka liig ja hakkas teine väsinult maha jääma,» meenutas Öösalu.

Peale kitse jäid ligi 140kilomeetrisest retkest Öösalu ütlust mööda meelde uued  peatuskohad. Ühiselt otsustati, et kuigi kuningad läksid tänavuse jüripäevaga tagasi ajalukku, tuleb Nelja Kuninga retk ka järgmisel aastal. «Kindlasti rohkemate uute peatuskohtadega kui tänavu ja võibolla isegi lausa uue marsruudiga, kuid ikka jüripäeva paiku,» lisas ta.

Viiendat Nelja Kuninga retke Padiselt Paidesse  korraldas kümme vabatahtlikku. Need olid Riina Annus, Lauri Lipp, Gert Tasang, Ain Türner, Ulvar Kuningas, Mairon Nugis, Vello Pops, Indrek Kuuse, Kristi Rillo ja Elo Öösalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles