Riigigümnaasium valmib poole aastaga

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Siret Pihelgas, linnavolikogu esimees Peeter Saldre (vasakult) ning haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kirjutavad alla koostööleppele, mille järgi avab kolme aasta pärast Paides uksed riigigümnaasium.
Linnapea Siret Pihelgas, linnavolikogu esimees Peeter Saldre (vasakult) ning haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kirjutavad alla koostööleppele, mille järgi avab kolme aasta pärast Paides uksed riigigümnaasium. Foto: Dmitri Kotjuh

Haridus- ja teadusministeeriumi kava järgi läheb Paide riigigümnaasiumi ehituseks 2018. aasta jaanuaris ning tööd peaksid lõppema sama aasta juulis.

Paide  linnapea Siret Pihelgas ütles, et kool käivitubjuba oluliselt varem ehk siis tänavu septembris. «Ka gümnaasiumi direktori konkurss on kavas korraldada asta lõpupoole, õppekava eelnõu koostamine ja õppekorralduse väljatöötamine algab 2017. aasta alguses ning peaks valmima 2018. aasta suvel,» täpsustas ta.

Riigigümnaasium hakkab tegutsema Järvamaa kutsehariduskeskuse Paide õppehoones. Maja ehitatakse ümber eesmärgiga kujundada nüüdisaegne õpikeskkond, mis arvestab kahe õppeasutuse paiknemist hoones. Ruumiplaan lähtub eeskätt gümnaasiumi õppekavast ja õppekorraldusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles