Politseinik sai süüdistuse omastamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Liis Treimann/Postimees

Lääne ringkonnaprokuratuur on esitanud Järva-Jaani valla konstaablile Margus Vaasile süüdistuse omastamises.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm täpsustas, et kriminaalmenetlust karistusseadustiku 201. paragrahvi teise lõike ja kolmanda punkti järgi alustati Vaasi suhtes 2014. aasta suvel.

Süüdistuse järgi on Vaas kasutanud vallavalitsuse väljastatud kütusekaarti isiklikuks otstarbeks 2010. aasta septembrist  2012. aasta lõpuni, omastades sel moel kokku üle 1500 euro väärtuses kütust.

Samuti süüdistatakse Vaasi talle vallavalitsuselt abipolitseiliseks tegevuseks antud sõiduki kasutamises ilma liikluskindlustuseta alates 2011. aasta veebruarist ja tehnoülevaatust läbimata. «Viimane ülevaatus oli tehtud 2010. aasta sügisel,» täpsustas Erm.

Ermi andmetel on omastamisega seonduvates kohtuasjades olnud süüdistatavate seas pigem omavalitsuste, (riigi)asutuste ja ettevõtete juhid ning töötajad, politseinike puhul on selliste asjade ilmsiks tulek haruldane. «Lääne piirkonnas on politseinike puhul olnud võimuliialdust ja meenub üks altkäemaksu võtmine, aga omastamise juhtumeid mitte,» lausus ta.

Eilsel eelistungil määras kohtunik kriminaalasja arutamise alguseks 7. novembri.

Süüdimõistmise korral võib Vaasi oodata rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.

Margus Vaas ütles, et süüdistus kütusekaardi kasutamise kohta isiklikuks otstarbeks ja sel moel kütuse omastamisest ei vasta tõele. «Ma loodan, et see leiab ka kohtus kinnitust,» sõnas ta.

Politseileitnant Margus Vaas juhtis Järva-Jaani vallavolikogu aastail 2009–2013, 31. oktoobrist 2013 26. veebruarini 2015 oli ta Järva-Jaani volikogu aseesimees. Vaas on ka Järva-Jaani jahtkonna esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles