Koduveinikonkursi uus tulija oli Järvamaa

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Kui varasematel aastatel pole koduveinikonkursile Järvamaalt olnud ühtegi osalejat, siis tänavu laekus lausa üheksa veini. Üks neist oli Liia Kanne Säreverest, kelle saadetud viis veini ja üks vahuvein seekord veel võitudeni ei jõudnud.

Türi vallas Säreveres elav Liia Kanne on üks neist koduveinimeistritest Järvamaalt, kes tänavu esimest korda konkursile oma veine saatis. „Saatsin konkursile viis veini, aroonia, valge sõstra, mustika-vaarika, pihlaka-kõrvitsa, nurmenuku ja ja ühe vahuveini- rabarberist,“ loetles ta.

Kuigi Kanne veinid finaali ei jõudnud, on ta kohtunikelt saadud hinnetega oma toodangule väga rahul. „Esimese veini tegin 2014 aasta 26. Mail, kuid eilsel koduveinide konkursi finaalüritusel Haapsalus panin kõrva taha, et vein peab vähemalt aasta ikka seisma. Nii  olen väga rahul, et kõik mu värsked veinid said hindeid keskmiselt ja järgmisel aastal proovin kindlasti uuesti,“ lisas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles