Imaveres sai maitsta Eesti esimest Gruyere juustu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Silvi Lukjanov
Copy
Piimapäev Imaveres
Piimapäev Imaveres Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Käte värinal lõikas Lõunapiima osaühingu juht Meelis Mõttus eelmisel laupäeval Imaveres olnud piimapäeval lahti Eesti esimest Prantsuse Gruyere kvaliteetjuustu.

«Peaaegu aasta tagasi, täpsemalt 17. juunil on see prantslase näpunäidetel valmistatud ja ega ma ka tea, kuidas välja tuli,» lausus ta. «Nii kõva on ta küll, et saab  juba murda. Kuidas maitseb?»

Kuuldes vaid kiitvaid hinnanguid, jätkas Mõttus soovijatele juustutükikeste lõikamist. «Midagi Emmentali-taolist, sulab suus, tõesti hea,» ütles paidelane Valev Väljaots.

Märksõnad

Tagasi üles