Väätsal toodi põllule 450 000 eurot maksvad lägalaoturid

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Täna toimus Väätsal vedesõnniku tipptehnoloogiate tutvustamisepäev, mis tõi kohale hulga huvilisi nii lähemalt kui ka kaugemalt.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldas koostöös Eesti Taimekasvatuse Instituudi ja aktsiaseltsiga Väätsa Agro vedelsõnniku keskkonnasõbraliku kasutamise demopäeva.

AS Väätsa Agro juhatuse liige Margus Muld tutvustas vedelsõnniku käitlust Lõõla suurfarmis. Pärast paaritunnist seminari osas siirduti lähedal asuvatele Väätsa Agro põllumaadele vaatama pea poole miljoniliste sõnnikulaotajate tööd.

Muuhulgas rääkis demopäeva raames Eesti Maaülikooli emeriitprofessor Rein Viiralt vedelsõnnikuga rohumaade pealtväetamise võimalustest ja ohtudest ning Eesti Taimekasvatuse Instituudi agrotehnoloogia osakonna juhataja Kalvi Tamm kõneles, millised on vedelsõnniku rohukamarasse andmiseks sobilikud masinad.

Tutvustuspäevaga soovisid korraldajad pakkuda põllumehele sõltumatut ja objektiivset teavet ettevõtte vajadustele vastava keskkonnasõbraliku sõnnikulaotustehnoloogia valikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles