Kuidas kodu pühade ajal varaste eest kaitsta

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Suvi ja saabuvad pikad pühad on aeg, mil inimesed veedavad palju aega suvekodudes ning linnakorterid ja –majad muutuvad varastele kergeks saagiks. Kuidas kaitsta hinnalisi esemeid ja kodu varaste ning vandalismi eest lihtsalt ja nutikalt?

 Kevade hakul suureneb varguste osakaal suvilates, kui inimesed tasapisi hakkavad suveks valmistudes hinnalisi esemeid maale viima. Varastele on Seesami varakindlustuse tootejuhi Dagmar Gildeni sõnutsi ihaldusväärseks saagiks eelkõige kuuris ja garaažis hoitavad tööriistad, muruniidukid ja trimmerid, mida on lihtne edasi müüa.

Suvisel puhkuste ja pühade perioodil varastatakse Gildeni teada linnakorteritest enim raha, pangakaarte, arvuteid, kaameraid, ehteid ja muud väärtuslikku. „Varga jaoks on kõige mugavam sisse pääseda lahti jäetud aknast, rõdude kaudu ja ebakvaliteetse lukuga ustest,“ loetles Gilden.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles