Puhumisreidil saadi kätte ka teine alkoholi tarvitanud bussijuht

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna hommikul viisid politseinikud Järvamaal läbi "Kõik puhuvad" operatsiooni. Alkoholi tarvitanud bussijuhte tabati rohkem kui üks.

Esimesena tabasid politseinikud Tallinna-Tartu maantee Anna kandist reisibussi, mille juht oli joobes. Paide politseijaoskonna välijuht Valdur Mõttus ütles, et bussis olnud viis reisijat said edasi teise bussifirmaga.

Sellega patustajate tabamine ei piirdunud. Joobekontrolli käigus pidasid politseinikud kinni ka järgmise liinireisibussi. "Esmasel testimisel indikaatorvahendisse puhumisel andis selle juht positiivse näidu, kuid hilisemal tõendusliku alkomeetriga ülekontrollimisel osutus siiski piirmäära mitte ületanuks. Karistada ta ei saanud, kuid ta pidi jääma mõneks ajaks tee äärde puhkama, et kehast alkohol täielikult väljuks," selgitas välijuht.

"Oma teekonda alustas see bussijuht teisest maakonnast ning kui teda oleks saanud kontrollida kohe sõitmise alguses, oleks ta ka vastutusele võetud. 100 kilomeetrit hiljem Anna külla jõudes oli alkohol tema organismist sedavõrd lahtunud, et ta karistada ei saanud."

Valdur Mõttuse arvates pole ükski joobes juht liiklusest aktsepteeritav. "Liinibussijuhil peaks vastutus veelgi suurem olema, sest ta vastutab ka reisijate eest," nentis ta. "Kurb on tõdeda, et endiselt tuleb ette olukordi, kus inimesed ei teadvusta joobeseisundis sõiduki juhtimise ohtlikkust ning teevad seda hoolimata kõigest ikkagi."

Tallinna-Tartu maanteel toimus puhumisreid kaks tundi ehk hommikul kella kaheksast kümneni. Edasi viisid kontrollid politseinikud paariks tunniks Säreverre Türi-Arkma ja Pärnu-Rakvere tee ristmikule. Ka seal oli vahelejääjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles