Riigikokku kandideeriv kuulus maag pole oma tulemust ennustanud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagina tuntust kogunud Hannes Vanaküla on Eesti Iseseisvuspartei ainus kandidaat Järva- ja Viljandimaal.
Maagina tuntust kogunud Hannes Vanaküla on Eesti Iseseisvuspartei ainus kandidaat Järva- ja Viljandimaal. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Neljapäeva õhtul lõppes aeg riigikogu valimistele kandidaate üles seada.

Lisaks kuuele praegu riigikogus esindatud erakonnale pürib sinna veel kolm erakonda, kes Järva- ja Viljandimaal on üles seadnud ühe kandidaadi.
Vene Erakond Eestis siinne kandidaat on Juri Desjatnikov. Eesti Kristlike Demokraatide ainus kandidaat Järva- ja Viljandimaal on Veiko Teekel.

Eesti Iseseisvusparteid esindab Hannes Vanaküla, kes on laiemalt tuntud kui maag Hannes.

Vanaküla selgitas, et maagivõimete tõttu näeb ta, kuidas peaks Eestit juhtima, mistõttu tulekski ta riigikokku valida.
Vanaküla kinnitas, et peibutuspart ta pole ja kui saab hääled kokku, läheb kindlasti parlamenti.

Vanaküla ütles, et kui Keskerakond lömitab Venemaa ees, Isamaa ja Res Publica Liitu juhitakse Ameerikast ning Reformierakond on Euroopa Liiduga seotud, siis tema seisab selle eest, et Eestimaa oleks eestlaste kätes.

Kuigi Vanaküla näeb enda kinnitusel tulevikku ette, pole ta oma valimistulemust vaadanud ega kavatse seda tehagi. «Iseennast vaadata on raske, seal tuleb arvestada veapunktidega,» põhjendas ta.
Vanaküla kinnitas, et suurt kampaaniat ta ei tee, sest on kandideerimiseks niigi viimased sendid kokku korjanud ja laenugi võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles