Korraldajad viivad matkajad Vanapagana rajaga tutvuma

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisematk Paide allikatele
Tervisematk Paide allikatele Foto: Anne Põder

Selle aasta neljas tervisematk viib huvilised sel pühapäeval Türi vallas asuva Tagametsa jahilossi ümbrusse Vanapagana rajale, bussisõit matkale algab Paidest kell 11.

Tervisematkade üks korraldaja Elo Öösalu andis teada, et ka sel korral korraldavad nad matkale minekut ühise bussiga. "Seekord küll väiksemaga kui tavaliselt, kuid loodame, et kõik huvilised peale mahuvad,” lausus ta. Selleks tuleb kindlasti transpordisoovist Öösalule teada anda, kas aadressile elo.oosalu@gmail.com või telefonil 58056658.

Buss väljub Paide kultuurikeskuse parklast 11 ja Türi kultuurikeskuse parklast kell 11.20.

Bussitransport maksab täiskasvanutele kaks eurot ja lastele on tasuta.

Neljandale tervisematkale tulijaid ootab kohalik giid Elor Ilmet pühapäeval kell 12 Türi vallas asuva Tagametsa jahiklossi juures, kust koos minnakse ligi viiekilomeetrisele Vanapagana rajale Rada kulgeb mööda Saarjõge kuni Saeveski puhkekeskuseni. Ilmeti sõnutsi saab matkal paraja koormuse nii noorem kui ka vanem matkahuviline ja huvitav peaks ka olema kõigil. Retk kulgeb mööda väga ilusa loodusega Saarjõe kallast ja kohale jõudes on kõigil võimalik ka jões supelda. „Jõevesi on supluskohas ujumiseks vast veidi madalavõitu, kuid supluseks on jõepõhi ilusalt kivine ja vesi mõnusalt karge,” teatas Ilmet.

Tavapäraselt ootab kõiki matkalisi lõpus ka soe tee ja tervislik suupiste.

Saarjõe matkarada on mõeldud loodusehuvilistele, kellel meeldib nautida mitmekesist maastikku, erinevaid metsakooslusi ja pärandkultuuriobjekte, asudes täies ulatuses Saarjõe maastikukaitsealal.

Rada kopeerib suures osas Saarjõge koos oma ürgoruga, mis on kohati üle 5 m sügavune ja 40-50 m laiune. Rajal on mitmeid infotahvleid, tutvustamaks kohapealseid objekte. Rada on märgistatud sinise värviga puutüvedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles