Laste mänguväljakul vedelesid žiletiterad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide tehisjärv (Paide linn)
Paide tehisjärv (Paide linn) Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reede õhtul leidis üks lapsevanem Paide tehisjärve ääres asuvalt mänguväljakult maha puistatud žiletiterasid.

Lapsevanem kirjutab Facebookis «Märgatud Paides» leheküljel: «Käisin väikese pojaga Paide tehisjärve ääres, plaan oli mängima minna. Laste mängumaja juures, kus saab torust alla lasta, turritasid viis lahtist žiletitera. Sai need ära korjatud ja rohkem silma ei hakanud, kuid armsad lapsevanemad, hoidke silmad lahti.»

Paide tehisjärve rannavalvur Rainer Keptsov rääkis, et neid hoiatati vandaalide eest ka vetelpäästjate üldkoolitusel. «Seal räägiti meile, et inimeste mõttemaailm võib olla väga haiglane.» Ta tõi näite reaalsest juhtumist, kus üks meesterahvas oli Pärnu rannas matnud nõelapatju koos nõeltega võrkpalliplatsile liiva sisse. «Sellise inimese ainus eesmärk oli näha teisi haiget saamas,» arutles ta. «Ma lootsin, et midagi sellist pole Paides võimalik, ent tuleb välja, et haigeid inimesi leidub tõesti igal pool.»

Keptsov kinnitas, et ebameeldiv vahejuhtum paneb ka rannavalvurid edaspidi järveümbrusel valvsamalt silma peal hoidma. «Muidugi jälgime inimesi ja nende tegevust, ent kui säärane juhtum leiab aset väljaspool meie tööaega, ei saa meie kahjuks midagi teha.» Ta lisas, et kui rannavalvurid peaks midagi säärast uuesti avastama, teavitatakse sellest õigeid inimesi ning edaspidise ohutuse mõttes kontrollitakse ala põhjalikult läbi. «Sellist asja on peaaegu võimatu ennetada, kuid loomulikult anname endast parima. Meie ülesanne on ikkagi inimeste tegevusel silma peal hoida,» selgitas ta.

Keptsov soovitas edaspidi kõigil vanematel oma lastele sõnad peale lugeda ja võimalusel ise mänguväljaku ümbrus hoolikalt üle vaadata, enne kui lapsed sinna mängima asuvad. «Kasvõi enda rahustamiseks, et hoida ära halvimat.»

Paide linna avalike suhete spetsialist Maarit Nõmm ütles, et varem sellist asja tehisjärve ääres juhtunud pole.

«See on väga kahetsusväärne ning täiesti ebanormaalne. Mõelda, kui paljud lapsed seal mängivas käivad,» sõnas ta. «Linnavalitsus on tänulik lapsevanemale, kes need žiletiterad ära korjas ning avalikkust teavitas. Julgustame ka teisi linnavalitsust teavitama, kui märgatakse probleemi. Loodan, et midagi sellist rohkem ei juhtu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles