Teise sambasse kogutud rahast jätkub 20 pensioniaastaks

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Pensionile läinute osakaal aastatega kasvab ja üha enam soovitakse kasutada teise samba raha. Teise sambasse kogujatest on pensioni väljamakse perioodi jõudnud ligikaudu 30 000 inimest, neist on väljamakseteks avalduse esitanud üle 22 500 koguja.

„Pensionilepingu eesmärk on lubatud suuruses pensioni maksmine elu lõpuni – ükskõik, kui kaua vanaduspensionil ollakse. Näiteks kui pensionile minna 63-aastaselt jätkuks keskmisel kogujal teise sambasse kogutud summast 20 pensionil oldud aastaks, sõltuvalt kindlustusseltsist ja sellest, kas pensionileping sõlmiti garantiiperioodiga. Pensionilepinguga võtame kindlustusseltsina selle riski, et peame pensioni välja maksma rohkem, kui inimene on teise sambasse kogunud,“ ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse liige Triin Messimas.

SEB pensionivalmiduse uuringu andmetel plaanib 33 protsenti pensionieas edasi töötada ja staaži vähemalt kuue aasta võrra pikendada, minnes ametlikult pensionile 69-aastaselt. Neile pakub pank

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles