Kiviaiast vulpsasid välja pea kahemeetrised maod (10)

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade aedade lahtivõtmise ja taastamise käigus tuleb arvestada pea alati sellega, et seal sees on elu. See Kiviküla boamao suurune rästik, kelle kopajuht Guido kaugemale viis, ei saanud viga
Vanade aedade lahtivõtmise ja taastamise käigus tuleb arvestada pea alati sellega, et seal sees on elu. See Kiviküla boamao suurune rästik, kelle kopajuht Guido kaugemale viis, ei saanud viga Foto: Lugeja foto

Türilane Arvo Saad tunnistas, et satub kiviaedu parandades ikka madude peale, kuid nii suuri tuleb harva ette.

Läänemaal Ridala vallas Kivikülas aeda tegev türilasest kiviaiameister Arvo Saad tõdes, et maosõbraliku inimesena teda suurte madude nägemine verest välja ei vii, kuid Eestis nii suurte nägemine paneb üllatama küll. „Oleme kopamehega mõlemad nii kahemeetrised mehed ja ega see rästik, mis endast ka pilti teha lasi, palju lühem nüüd küll polnud. Teine oli nastik ja see oli kindlasti pikem veel,“ lausus ta.

Saad lisas, et kui nastik oli pikk ja sihvakas, siis rästik oli veel eriliselt jäme ja paistis enam mõne lõunamaa mao sarnane. „Sellised suured rästikud ei kipu ka põgenema, vaid jäävad uudistama ja võivad ohu korral ka rünnata. Nendega tuleb osata käituda,“ selgitas ta.

Et kiviaeda tehes kohtab madusid tihti, siis  nemad kopamees Guidoga teavad kuidas madusid vajadusel ohutult  kaugemale loodusesse toimetada. „Teeme siin aia valmis ja siis saavad nad siia tagasi tulla. Kiviaiad on madudele ja sisalikele ning paljudele teistelegi, heaks elupaigaks,“ lausus ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles