Gaia kool lõpetas Türil tegevuse

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiõpetaja kutsega türilane Anneli Kirspuu unistus Gaia Kooli Türi filiaalist sai otsa.
Klassiõpetaja kutsega türilane Anneli Kirspuu unistus Gaia Kooli Türi filiaalist sai otsa. Foto: Dmitri Kotjuh

Märtsis koduõppele jäänud Gaia kooli Türi filiaal lõpetas tegevuse, sest ainsa õpilasena jäi sellesse käima kooli loonud Anneli Kirspuu poeg.

Eelmisel õppeaastal alustanud Gaia kooli Türi filiaali eestvedaja ja õpetaja Anneli Kirspuu tõdes, et nüüd tuleb tunnistada ilusa alguse lõppu. «Nii on, et jäime kooli vaid poeg Kaiduga kahekesi, rohkem huvilisi lihtsalt polnud ega paistnud ka tulevat. Ka paari-kolme õpilasega poleks kool olnud jätkusuutlik ja nii jätkab Kait Tallinna Gaia kooli all koduõppel,» selgitas ta.

Tagantjärele tarkusena ütles Kirspuu, et juba märtsis koduõppele jäädes oli selge, et Gaia kooli tulek Türile oli siiski liiga varajane ja toimus ka kiirustades. «Algul tundus ju küll, et huvilisi oli. Kõik sujus ka ruumide ja õpetajate leidmisega, kuid näib, et  erakool oli kogukonnale siiski uudne ja tuli kõigile meile liiga järsku ning vajab suuremat eeltööd ja rohkem inimesi selja taha,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles