Video: Vaata, kuidas vana auruvedur Türilt läbi tuiskas

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juulis ja augustis toimusid Türil heakorratalgud, mille jooksul anti värske ilme Türi raudteeülesõidu ja reisikeskuse juures seisvatele auruveduritele. Tööde lõpetamise puhul pandi hääled sisse ka Edelaraudtee territooriumil seisvale auruvedurile Kaspar.

Türi linnas raudteeülesõidu ja raudteejaama juures asuvad vanad auruvedurid on kujunenud aastate jooksul Türi sümboliteks. Aeg ja rooste olid teinud oma töö ja vedurid vajasid värskendamist. Türi vallavalitsuse arendusjuht Üllar Vahtramäe eestvedamisel toimusid juulis ja augustis heakorratalgud. „32 vabatahtlikku abistasid vedurite korrastamist kuuel talgupäeval. 31. augustil andsime veduritele veel viimast lihvi ja auruvedur Kaspar tervitas väikese sõiduga tööde lõpetamist,” lisas Vahtramäe. „Selle koostööprojektiga päästsime vedurid vanaraukas saatmise eest."

Vaata videot sellest, kuidas auruvedur Türilt läbi sõitis SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles