Paide 720. aasta pidustused algavad marsiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

30. septembril tähistab Paide linn 720. aasta juubelit. Seekord ei piirdu pidustused vaid ühe piduliku päevaga, vaid üritused vältavad kogu aasta.

Üritused algavad juba täna õhtul Paide kultuurikeskuses, kus avakontserdil esinevad Eesti Rahvusmeeskoor Andrus Siimoni juhatusel ja Eesti kaitseväe orkester dirigent Peeter Saani taktikepi all.
Muide, kuigi kavas on ooperikoorid ja avamängud Ric­hard Wagneri ooperitest, algab kontsert Eduard Tamme marsiga «Tere, Paide!», mille on annetanud linnale 1935. aastal kaitseväe 7. jalaväerügement, originaali uus edastus oli 2005. aastal.

Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller ütles, et täna kuulutavad nad välja laste joonistusvõistluse «Minu unistuste kontserdimaja». «Töid ootame 14. märtsini. 18. märtsil avame kultuurikeskuses näituse. Iga vanuserühma parim koos juhendajaga pääseb ekskursioonile Jõhvi kontserdimajja,» selgitas ta.
Ka saab allkirjad koostöölepe Eesti Kontserdiga, mis toob Paidesse esinema Rein Rannapi, Eesti Filharmoonia kammerkoori, ansambli Hortus Musicus, kontsertetenduse «Metsluiged».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles