Tiibvarjuprofid taltsutasid Koigi lennuväljal tuult ja näitasid ülitäpset maandumist

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäevani toimuvad Paide vallas Koigi lennuväljal tiibvarjude täpsusmaandumise Eesti meistrivõistlused. Esimest korda oli tegemist avatud võistlusega ehk kohal olid kuue riigi sportlased. Kaugeimad külalised olid kohale tulnud Türgist. 

Eesti lennuspordi föderatsiooni juhatuse liige ja Lennuklubi Keelutsoon juhataja Jaano Rässa ütles, et täpsusmaandumisega on ka Eestis aastaid ja aastaid tegeletud. "Võistlustel hinnatakse seda kui lähedale mahamärgitud keskpunktile suudavad võistlejad maandumisel oma jalad maha panna. Mida kaugemale maandutakse, seda rohkem saadakse trahvipunkte," selgitas ta. "Täpsusmaandumise puhul kõrgust väga palju vaja ei ole: võistleja vintsitakse õhtu, sadakond meetrit kõrgust ning seejärel hakatakse maanduma."

Igasugune lennusport on väga ilmastikutundlik. Ka tänasel ettevalmistuspäeval tuli osalejatel arvestada puhaguti kiiresti puhuvate tuultega. Sellele vaatamata näitasid osalejad juba proovilendudel täpset maandumist ning võimet tulla toime muutlike oludega. 

Maksimumprogrammi järgi teeb iga osaleja, neid on üle 30, kaheksa, miinimumprogrammi järgi aga kolm lendu. 

Võistluste tõttu võib Sargvere külas Lennuvälja tee 2,0-2,4 km esineda liikluse piiranguid ja ajutist liikluse sulgemist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles