193 km/h kihutanud tsiklimees patukahetsuskirjas: andke armu, mul on väike palk

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sel aastal on politseinikud Järvamaal liiklusest kätte saanud 1721 kiiruseületajat, mida on 422 inimese võrra rohkem kui eelmisel aastal.

 

Valdav osa juhtidest on lubatud sõidukiirust ületanud 21-40 km/h. Väiksemaid kiiruseületamisi (-20 km/h) ja ülisuuri ületamisi (+60 km/h) on olnud eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vähem.

„138 km/h 70ne alas...+71 km/h üle...30ne alas 105 km/h...Esmane juht 182 km/h 90ne alast” tõi Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu välja erinevaid juhtuminäiteid. Juhte, kes sõitsid üle kiirusega +60 km/h lubatust üle, on sel aastal kätte saadud 24.

Näiteks Türi-Arkma teelt 90ne alas tabati sel aastal 193 km/h sõitnud mootorrattur. Mees põhjendas oma kiiruseületamist hetkeemotsiooniga ning palus kahetsuskirjas väiksemat karistust. Põhjuseks: peres kasvavad alaealised lapsed ja väike palk. Sellise teo eest tuli mootorratturil rahakotti kergendada 1000 euro võrra (maksimaalseks trahvisummaks on 1200 eurot).

Valdavalt tabatakse Järvamaal kiiruseületajaid Paide vallas. Seda läbib Eesti tuiksoon- Tallinna-Tartu maantee. Suurimad kiirused on küündinud 180-190 km/h.

Toomsalu tunnistas, et nii alkoholijoobes juhtimine kui kiiruseületamine on väga tõsised rikkumised, sest need võivad viia juhi või süütute kaasliiklejate hukkumiseni.

Paide politseijaoskonna patrullitalituse juht Halar Hallimäe tunnistas, et ega kiirustajad tihtiligu oma tegu põhjendada ei oska. „Küll proovitakse auto võimeid, tehakse möödasõite või on lihtsalt kiire,” selgitas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles