Maakonna kodutütarde esindus sõitis olümpiamängudele

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Põlvamaal toimuvatel kodutütarde kolmandatel olümpiamängudel võisteldakse rahvusliku hõnguga spordialadel nagu ussinahast pugemine, kõrvitsa veeretus ja sigade ajamine. Järvamaalt on võistlustules kuus tüdrukut.

Kodutütarde Järva ringkond andis Facebooki lehel teada, et täna õhtul heisatakse Põlvamaal üle-eestiline kodutütarde kolmandate olümpiamängude lipp. Rongkäik ja mängude avamine toimub Intsikurmus. Kodutütarde Järva ringkonna juhatuse liige ja Paide Paepiigade rühmavanem Siiri Sitska ütles, et igast ringkonnast osaleb mängudel kuueliikmeline võistkond, kolm nooremat ja kolm vanemat tüdrukut. „Järva võistkonda kuuluvad Õnnela Rodendau, Agnete Viru, Kaarin Rannu Albu rühmast, Kerttu Opivalov, Marliis Tadr Koigi rühmast ning Eviita Õisma Paide Paepiigade rühmast,” täpsutas ta.

Sitska lisas, et homme astuvad tüdrukud võistlustulle Tilsi Põhikooli staadionil. Võistlusaladeks on seekord rahvusliku hõnguga spordialad nagu ussinahast pugemine, teomeheeksam, kõrvitsa veeretus, sigade ajamine ja teised ning tavapärane viimase kodutütre jooks.

Kodutütarde olümpiamängud said alguse Saaremaalt ja neid korraldatakse üle aasta sooviga tutvustada kodutütarde hulgas sportlikke eluviise, olümpiamängude ajalugu, tavasid ja uusi spordialasid ning selgitada välja parimad sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles