Riik kaardistab Eesti lihatoodete võimalikud eksporditurud

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

 Riik ja ettevõtjad kaardistavad võimalikud uued eksporditurud, kuhu saaks lähiaastatel alustada Eesti lihatoodete eksporti.

Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban sõnas, et koostöös Eesti lihasektoriga määratletakse ettevõtjaid lähitulevikus huvitavad uued turud ja hakatakse järk-järgult otsima võimalusi, kuidas Eesti toodanguga nendele turgudele jõuda. 

Maaeluministeeriumis toimunud kohtumisel osalesid toiduettevõtjad, põllumajandussektori esindusorganisatsioonid ning Veterinaar- ja toiduameti ning maaeluministeeriumi esindajad. Ministeerium tegi ülevaate sihtturgudest, mis võiksid olla lihaekspordiks atraktiivsed, kuid mille avamiseks on vaja täiendavat tegevust ametkondade tasandil. „Samuti tuleb panna tähtsuse järjekorda need turud, mis nõuavad eelnevalt ulatuslikku nõuete kooskõlastamist,“ lisas Gorban .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles