Lapsevanem: olen juhtunust šokis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbja lasteaia mudilased.
Tarbja lasteaia mudilased. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide valla lasteaias-koolis Tarbjal oma lapse suu kinni teipimises sai lapsevanem teada sama päeva õhtul, kuid oli kuuldust sedavõrd šokeeritud, et ei julgenud algul perelegi rääkida.

«Kui läksin lapsele järgi, tuli õpetaja ise minu juurde ja ütles, et teipis lõunauinaku ajal mu pojal suu kinni. Tema jaoks oli see tegu täiesti normaalne. Ta veel selgitas, et tal on endalgi lapsed kodus ja panevad nii üksteisele teibi suu peale, kui ei taha, et teine räägib,» meenutas ta 12. septembril juhtunut.

Noor naine märkis, et tal on õudne veel praegugi seda meenutades. «Olin siis täiesti šokis, ei julgenud isegi kellelegi rääkida, vaid mõtlesin mis ma nüüd tegema pean. Hea, et laps haigeks jäi ja ma teda enam lasteaeda viima ei pidanud,» sõnas ta.

Lõpuks rääkis naine sellest perekonnale ja kõik olid väga šokeeritud.

Täna arvas lapsevanem, et kasvataja tuli talle toimunust ise rääkima, sest keegi nägi pealt ja ta hakkas lihtsalt kartma. «Mul on alust arvata, et minu lapse suu kinni teipimine polnud tal esimene kord, olen kuulnud, et ta on sedagi teistegi lastega teinud,» teatas ta.

Veel lisas naine, kelle kõrval kõnesolev laps sellel ajal rahulikult vestlust segamata vorsti sõi, et kodus tal poisi magama jäämisega muret pole. Ka teistel kasvatajatel pole olnud. «Ta jääb kas ilusti magama või kui pole jäänud, siis kas kutsustakse mind järgi või lastakse tal rahulikult voodis lihtsalt lamada,» selgitas ta. «Kuid seda kasvatajat nägime esimest korda ja kohe nüüd niimoodi. Ma ei julge last enam lasteaeda viiagi, sest kuulsin, et kasvataja on siiani tööl, kuigi mulle vallast lubati, et pole,» lausus ta.

Lapsevanem ka imestas, et lasteaia direktor helistas talle alles tolle nädala viimasel tööpäeval ja näis vestluses kasvataja käitumist mõistvat. «Sain direktorilt teada, et tegemist on uue kasvatajaga, kes alles käis eriliste laste koolitusel, kus uue meetodina oligi sellist teipimise võtet tutvustatud ja see pidavat hästi toimima. Lausa uskumatu oli seda kuulda,» sõnas ta. «Ootan asjasse selgust. Mina olen reedel kutsutud poisiga politseisse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles