Tantsutrupid hakkavad lugusid jutustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna õhtul esitab 23 laste- ja noortetruppi Paide kultuurikeskuses oma tantsulugusid ja pingutab selle nimel, et pääseda maakonna eelvoorust edasi «Koolitants 2011» lõppkontserdile.


Tänavust tantsufestivali läbib teema «Mis lugu jutustad sina?», see tuleneb «Kultuuripealinn Tallinn 2011» teemast «Mereäärsed lood», mille kandev idee on, et 2011. aastal räägitakse Euroopa parimad lood Tallinnas.
«Koolitantsu 2011» peakorraldaja Mihkel Ernits ütles, et teemakategooriat (eelmisel aastal naerutants) tänavu ei ole. «Selle asemel innustame nii juhendajaid kui ka tantsijaid mõtestama veel rohkem lahti, mida nad oma tantsuga publikule öelda tahavad, ning jätame neile vabad käed otsustamaks, mida lugu kui selline neile tähendab,» selgitas ta.
Ernitsa ütlust mööda võib lugu olla näiteks kas traditsiooniline muinasjutt, tänapäevane sotsiaalkriitiline sõnavõtt, humoorikas pila või veel midagi muud.
Uus aasta on kaasa toonud veel mõne muudatuse. Suurim neist on kujunduse ja visuaalse identiteedi muutus, aga ka lõppkontserdi lahendus: lõpuetendused tulevad Nokia kontserdimajas lavastatud vaheosadega.
Lastetantsu kategoorias läheb Järvamaa eelvoorus võistlema üheksa tantsutruppi, neist neli mudilaste ja viis I–III klassi vanuserühmas.
Veel näeb kaheksat estraaditantsu, nelja vabatantsu, üht tänava- ja üht showtantsu. Kõige rohkem truppe on X–XII klasside õpilastest.
Õhtu tõotab jutustada vahvaid lugusid näiteks aardejahist, kummitustest, ministritest, mustadest kassidest, Jussikesest ja tema kaheksast sõbrast.
Tantsufestivali põhižüriisse kuuluvad tänavu Anu Vask, Marko Kiigajaan ja Andrei Nakonetsnõi, nemad valivad koos maakonna esindajatega üle Eesti välja 100 paremat tantsu, mis jõuavad 2. ja 3. aprillil peetavasse finaali.
Järvamaa eelvooru tantsuetendus algab täna kell 18, pileti hind on 4 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles