Sajad matkalised trotsisid pakast

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitka matk 2011
Pitka matk 2011 Foto: Alo Aasma

Täna hommikul viiendat korda Kaitseliidu Järva maleva eestvedamisel toimunud Pitka matk tõi talvisele pakasele vaatamata matkama üle 350 matkalise.


Hommikul kell 9 kui matkalised alustasid Peetrist kaitseväe autode kastis teekonda Jalgsemale, admiral Johan Pitka sünnitalu juurde matka starti oli väljas paukumas -20 kraadine pakane, ka hiljem matka käigus ei tõusnud temperatuur kordagi üle -18 kraadi.

Järva maleva teavistuspealik Alo Aasma ütles, et sadu matkajaid, kelle seas oli nii esimeste klasside koolijütse kui ka neid, kellel juustes oli väärikal kohal märgata ka juba halle toone, ilmastik aga ei heidutanud ning nad asusid päikesepaistes enam kui 20 kilomeetri pikkusele retkele Jalgsemalt läbi Järva-Jaani Peetrisse. «Nii nagu admiral Pitka sünnitalus Jalgsemal, nii asetati ka Järva-Jaanis mälestuspärjad sealse Vabadussõja ausamba juurde,» lisas ta. Matkatekonna keskel, Järva-Jaani ja Kareda valla piiril kostitasid naiskodukaitsjaid kõiki matkalisi kuuma tee ning pirukatega, finišipaigas Peetris said kõik nii keha kui vaimu kosutada ka sooja supiga.

Admiral Pitka auks korraldatava matka üks peakorraldajaid, Järva maleva staabiülem kapten Vello Pops hindas tänavust matka igati kordaläinuks. «Hommikune ilm küll pisut ehmatas, kuid matka ajal, kui päike paistis ja tuul selja tagant puhus, ei olnud pakast tundagi,» kirjeldas ta. «Usun, et matkalised jäid ka ise tänase ilusa talveilmaga siiki rahule.» (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles