Pääseteamet hoiatab külmade eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel tuleb alanud nädal väga külm. Minimaalne õhutemperatuur langeb –32 kraadini.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja andis teada, et tugeva külma korral soovitab päästeamet väljas liikuda võimalikult vähe, seda peavad arvesse võtma eelkõige lapsed ja vanurid.
Tugeva pakase püsimine võib kaasa tuua probleeme ruumide kütmisega, veetorustike ja trasside külmumist ning elektrikatkestusi.
Erilist tähelepanu tuleb pöörata ruumide kütmisele. Ahjukütte puhul tuleb jälgida mõõdukat kütterežiimi ning kütta korraga üks ahjutäis kaks kuni kolm korda päevas.
Vältimaks vingumürgituse ohtu, peab jälgima, et siibrit liiga vara ei sulgetaks. Elektriliste küttekehade kasutamisel ei tohi elektrisüsteemi üle koormata.
Vältimaks tulekahjusid, mis võivad alguse saada võõraste isikute keldritesse ja kuuridesse tehtud tulekolletest, tuleks lukustada uksed ja sulgeda muud juurdepääsud.
2010. aastal oli Järvamaa päästjatel 145 väljakutset tulekahjule, tuleõnnetustes hukkus kaks inimest ja vigastada sai üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles