Kohtumisele tippsportlastega kogunes hulga rahvast

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumine tippsportlaste Grit Šadeiko ja Rasmus Mägiga Paides
Kohtumine tippsportlaste Grit Šadeiko ja Rasmus Mägiga Paides Foto: Silvi Lukjanov/ Järva Teataja

Vestlusringile olümpiasportlastega Grit Šadeiko ja Rasmus Mägi kogunes sadakond inimest, kes said neilt teada mitmeid varem avaldamata fakte.

Paide E-Piima spordihallis toimunud vestlusringi tippsportlaste Grit Šadeiko ja Rasmus Mägiga vedas spordihalli juht Mario Polusk. Tema küsimustele vastates selgus, et kui Grit tahtis juba lapsena saada olümpiavõitjaks, siis Rasmuse vastustest küsimusele, kelleks sa tahad saada leiab ka näiteks, et päkapikuks. Grit läks kergejõustikutreeningutele, sest tahtis suurte poistega jalgpalli mängida, Rasmus vaatas seni vanematest treenerite treeninguid pealt kuni ükskord tahtis ennast ka teistega võrrelda ja see tahe on säilinud siiani. Mõlema sportlase juured on Türil. Kui Grit Šadeiko puhul on rohkem teada, et ta on sündinud Türi vallas Säreveres  ja Türil ka koolis käinud, siis vähem teada on Rasmus Mägi ema Anne Mägi, neiupõlvenimega Sookael Türi päritolu.

Esimeste startide pinge on noortel siiani meeles, sest enne ja pärast starti oksendamist pole võimalik unustada, kuid kogemustega suureneb oskus tekkivat ärevustunnet juhtida. Neid aitab mõtlemine, et nad teevad sporti eelkõige iseendale.  Sellise mõtte suunamisega väheneb pinge, sest Rasmus kinnitas, et närvidel on tulemusele väga suur roll. „Minu pingutus rajal kestab alla 50 sekundi, kuid viimase saja meetri läbimise tunne sellest pole meeldiv. Nii tuleb tuleb osata ennast motiveerida jooksma,“ kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles