Kallis põlevkiviõli paisutab küttearveid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbja Järve 8 majaühisuse esindaja Tõnis Saar näitab Mäo põllumajandusühistu kirja, et 1. märtsist tuleb neil sõlmida leping soojatootjaga. Et eelmisel talvel kulus Saare 69 m2 korteri küttele kõige külmemal kuul 5000 krooni, majaelanikud ilmselt Avotermiga lepingut ei sõlmi ja on sunnitud otsima muid võimalusi.
Tarbja Järve 8 majaühisuse esindaja Tõnis Saar näitab Mäo põllumajandusühistu kirja, et 1. märtsist tuleb neil sõlmida leping soojatootjaga. Et eelmisel talvel kulus Saare 69 m2 korteri küttele kõige külmemal kuul 5000 krooni, majaelanikud ilmselt Avotermiga lepingut ei sõlmi ja on sunnitud otsima muid võimalusi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Päinurme külas kallines eile toasooja hind rohkem kui veerandi jagu, mis käib ilmselgelt inimestele üle jõu, põlevkiviõli kallinemine on põhjustanud makseraskusi ka Tarbja ja Väätsa inimestele.

Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg ütles, et kui seni oli Päinurme kaugküttepiirkonnas toasooja MWh hind koos käibemaksuga 62,89 eurot (984 kr), siis eilsest tõusis see 80,53 eurole (1260 kr).


Kõljalg avalikustas, et küttefirma Avoterm taotles Päinurmes soojahinna tõstmist isegi 129,93 eurole (2033 kr), kuid konkurentsiamet ei nõustunud.

Varasemast 28 protsenti kallimat hinda pidas Kõljalg lubamatult kõrgeks. «Peame seal midagi kiiresti ette võtma, sest inimestel käib selline hind lihtsalt üle jõu,» tunnistas ta.
Kõljalg ütles, et kui käesoleva talve elavad päinurmelased üle nii, et toad on natukene külmemad kui muidu, siis järgmiseks kütteajaks tuleb katlamaja ümber ehitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles