Õpilasfirma õpetab edukaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi majandusgümnaasiumis käsitööna ehteid valmistava õpilasfirma Glem turundusjuht Marta Romandi ja tegevjuht Laura Romandi ütlevad, et firmal läheb päris hästi, sest nende ehteid kannavad paljud – taskurahaks piisab.
Türi majandusgümnaasiumis käsitööna ehteid valmistava õpilasfirma Glem turundusjuht Marta Romandi ja tegevjuht Laura Romandi ütlevad, et firmal läheb päris hästi, sest nende ehteid kannavad paljud – taskurahaks piisab. Foto: Erakogu

Õpilasfirma on tegijatele hea võimalus saada aimu, kuidas ettevõtetes asju aetakse, ja kes on edukas, teenib kenakese hulga taskurahagi.

Möödunud laupäeval osales Eesti seni kõigi aegade suurimal õpilasfirmade laadal Tallinnas ka kolm Järvamaa õpilasfirmat: kaks Türilt ja üks Aravetelt.
Aravete keskkoolis pole varem õpilasfirmasid olnud. Et järgmisel aastal on gümnaasiumide õppekavas ettevõtlusõpe sees, otsustas majandusõpetaja Maie Paat katsetada juba sel aastal. «Andsin õpilastele valida, kas õppida teooriat ja hiljem kaitsta äriplaani või luua õpilasfirma,» sõnas ta.

Firma otsustas Paat luua klassi kõigi 11 õpilasega ja nimetada Lembituks. Lembitu toodab scrapbook’e.
Lembitu finantsdirektor, XI klassi õpilane Siret Niinepuu selgitas, et scrapbook on niisugune ploki moodi suuremat sorti märkmik, kuhu on hea talletada suuremaid fotosid, aga ka diplomeid ja tänukirju. «See on nagu kogumik iseenda saavutustest,» lisas ta.

TEAVE
Õpilasfirma on Junior Achievement Eesti ettevõtlusõppe programm, mille käigus gümnaasiumi- ja põhikoolinoored omandavad kogemusi ettevõtlusest. Junior Achievement Eesti tegeleb ettevõtlus- ja majandusõppega Eesti koolides 1992. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles