Stipendium kogub toetajaid ja toetab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea tahte leppele kirjutab alla SEB panga Paide kontori juhataja Tiina Ormisson, siis on järg Järvamaa ettevõtjate seltsi juhi Enno Rõõsi käes.
Hea tahte leppele kirjutab alla SEB panga Paide kontori juhataja Tiina Ormisson, siis on järg Järvamaa ettevõtjate seltsi juhi Enno Rõõsi käes. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedel allkirjastas tosin inimest Järva maavalitsuses hea tahte leppe, et Järvamaa kogukonnafond saaks ka tänavu välja anda noore spetsialisti stipendiumi, kohustudes tegema selle tarvis annetuse 5. märtsiks.


Kogukonnafondi nõukogu esimees Valev Väljaots meenutas, et eelmisel aastal jäi Järvamaa arengu- ja visioonikonverentsidel kõlama mõte, kuivõrd oluline on noorte spetsialistide tulek Järvamaale. «See stipendium on mõnele tohutu hulk raha – 600 eurot, teisalt jälle suur tunnustus nii noorele, kes stipendiumi saab, kui ka kogukonnale, kes oskab noori esile tõsta,» lausus ta. «Anname sellega ka märgi meie praegustele koolinoortele – minge õppima ja tulge siia tagasi.»
Väljaots kuulutas välja ka noore spetsialisti stipendiumi taotlusvooru, mille tähtaeg on 25. märts. Teavet stipendiumi statuudi kohta ja taotluse ankeedi leiab Järvamaa kogukonnafondi kodulehelt www.kogukonnafond.ee
«Need, kes annetavad 60 eurot või rohkem, saavad ka otsustada, kellele stipendium anda,» lubas Väljaots.
Kõik annetused on oodatud SA Järvamaa Kogukonnafond arveldusarvele 221023628002, märkides juurde «Noore spetsialisti stipendium» ning oma isikukoodi või registri numbri.
Stipendiumi toetavad sel aastal ka nii Swedbank kui SEB. SEB panga Paide kontori juhataja Tiina Ormissoni meelest on stipendium tähtis näitamaks, et igal pool Eestis on tegusaid ja õnnelikke inimesi ja et elu väljaspool Tallinna ei hakkaks virelema.
Pangal uute töötajate leidmisega muret pole. «Otsisime suvel töötajaid Türi kontorisse ja leidsime kaks väga tublit noort inimest,» ütles Ormisson.
Järvamaa ettevõtjate seltsi juht Enno Rõõs märkis seevastu, et spetsialistide puudus on üsna karjuv, seepärast nemad stipendiumi toetavadki.
Järvamaa noore spetsialisti stipendium on asutatud 20. aprillil 2005. Stipendiumi väljaandmise eesmärk on toetada noorte haritud inimeste tööle ja elama asumist Järvamaale.
Õigus stipendiumile kandideerida on kõigil kuni 30aastastel kõrgkooli või kutseõppeasutuse lõpetanud spetsialistidel, kes on konkursi väljakuulutamisele eelneva kahe kalendriaasta jooksul asunud tööle Järvamaale. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles