Bulgaarlased õpetasid, kuidas värkida hobuseid

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bulgaariast kohale tulnud oma ala asjatundjad õpetasid Särevere hobusetalli kogunenud pea 30 hobusekasvatajale üle Eesti , millele pöörata tähelepanu hobusekapjade värkimisel.

Koolituspäeva korraldaja Marju Uusen sõnas, et värkimisoskus on hobuseid kasvatavale inimesele väga tähtis, seda näitab ka koolitusele kogunenenud suur rahvahulk.

Koolitajateks on Bulgaariast kohale sõitnud värkija Nick Hill ja veterinaar Ralitsa Grancharova, kes Uuseni sõnutsi on oma ala hinnatud spetsialistid. Et koolitusele tulijaid kogunes üle Eesti, otsustati seminar korraldada Särevere hobusetalli väga heades tingimustes. „Siinsel koolil on hea ratsakompleks koos õppeklasside ja maneežiga, mis on parim selleks, et korraldada teooria ja praktikaga käsikäes toimuvat seminari, nagu on praegune rauavaba kabjahoolduse ja hobutervise seminar,“ täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles