Maaeluminister: ausalt öeldes esimest korda kuulen sellist sõna (1)

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Türil toimunud talupidajate keskliidu kongressil tunnistas maaeluminister Martin Repinski, et kuuleb esimest korda sõna duaalne, kuid püüab sellest siiski aru saada.

Maaeluminister Martin Repinski sõnas tänases tervituskõnes Eesti talupidajatele, et Eesti põllumajandust iseloomustab duaalne struktuur. „Ausalt öeldes esimest korda kuulen sõna duaalne, kuid püüan aru saada, mida see tähendab,” täpsustas ta julgelt lisades paberilt maha lugedes „See tähendab, et üle 50 protsendi majapidamistest on väiksemad kui kümme hektarit ja nende kasutuses on vaid viis protsenti põllumajandusmaast. Samal ajal ainult kümme protsenti on suuremad kui sada hektarit, kuid nende kasutuses on 74 protsenti põllumajandusmaad. Samasugune struktuur on ka loomakasvatuses, kus üle 70 protsendi karjadest on väiksemad kui kümnepealised, samas suuremates kui 100 pealised karjad on üle 80 protsendi piimalehmadest,” lausus ta.

Ministri meelest on väga tähtis jälgida, et väikesed talunikud ja loomapidajad jääksid alles. „Me ei pea mõtlema, et ainult suured on efektiivsed ja väikesed vaid hobitalunikud. Väikesed pole probleem, vaid võimalus ja riik peab kõiki toetama, mitte valima suurte ja väikeste vahel tähtsamat,” kinnitas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles