Hinnad kallinesid ja jätkavad kasvamist

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnatõus. Pilt on illustreeriv.
Hinnatõus. Pilt on illustreeriv. Foto: Erakogu

Kallinenud alkohol ja tubakas ning piimatooted tõstsid novembris ühe protsendi ka kaupade ja teenuste hindasid.

Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik sõnas, et kaupade ja teenuste hinnad kallinesid novembris eelmise aastaga võrreldes üks protsent. Hindade tõusu andis taas suurima panuse kõrgemate aktsiisimäärade toel kallinenud alkohol ja tubakas. Toiduainete hindu kergitas piimatoodete hinnatõus. Tugev nõudlus toetas rõivaste, toitlustuse ja majutuse hindade kasvu.

Mootorikütuste hind tõusis novembris aastatagusega võrreldes neli protsenti. Hinnatõusu toetasid kõrgemad aktsiisimäärad ja kallim nafta. Järgmistel kuudel peaks kallima nafta panus hinnaindeksisse oluliselt suurenema. „Detsembris peaks nafta hind meie prognoosi järgi olema aastatagusest juba kusagil 40 protsendi võrra kallim. Mootorikütuste hinnatõus on aga oluliselt väiksem, kuna mootorikütuste hinnast moodustavad suurima osa erinevad maksud,” selgitas Elmik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles