Kool esitles rahvarõivaid

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi aastapäeva aktus oli Kabala põhikooli õpilastele tänavu eriline, sest esimest korda olid seljas Pilistvere kihelkonna rahvarõivad, mis nende meelest on kaunid ja mugavad.
Eesti Vabariigi aastapäeva aktus oli Kabala põhikooli õpilastele tänavu eriline, sest esimest korda olid seljas Pilistvere kihelkonna rahvarõivad, mis nende meelest on kaunid ja mugavad. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kabala kooli ja lasteaia vabariigi aastapäeva aktusel oli tänavu saal eriliselt punasekirju. Tooni andis 23 last, kes esinesid esimest korda Pilistvere rahvarõivais, mille õmblemisel lõid kaasa vanemad ja kooli töötajad.

Kabala põhikooli juht Aili Roosa ütles, et seelikutriibu valimisel küsiti ka õpilaste arvamust ja Pilistvere kihelkonna triibustikust oli nende lemmik just rõõmsavärviline punasekirju muster.
Mudilas- ja lastekoorile rahvarõivaste valmistamiseks raha saamiseks tuli kirjutada kavand. Aili Roosa lausus, et neid toetas Leader programm. Eesti kultuurkapital andis raha sõlgede ja puuvillaste sukkpükste ostmiseks. Koos toetuste ja omaosalusega kulus 23 rahvarõivakomplekti (neli poistele ja 19 tüdrukutele) tegemiseks üle 3800 euro (üle 60 000 krooni).
Õppealajuhataja ja käsitööõpetaja Õnne Roosileht sõnas, et rahvarõivaid aitasid teha 11 lastevanemat ja kooli töötajat. Näputööd jagus ka õpilastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles